במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת 'The Israel Medical Association Journalי(IMAJ)' החוקרים העריכו את חומרת תסמיניהם של 29 ילדים ובני נוער ישראלים הסובלים מהפרעה טורדנית-קומפולסיבית (OCD). במחקרם הקודם בנושא מצאו החוקרים כי מרבית המשתתפים הללו לא חוו החמרה בתסמינים.
עוד בעניין דומה
כרקע לכך, מתארים החוקרים כי מגפת הקורונה הובילה לסערה כלל-עולמית אשר התבטאה בין היתר בשינויים בהתנהלות החברתית כגון סגרים, בידוד חברתי, והגבלות נרחבות, העשויים להוות מקורות ללחצים משמעותיים. עוד יש לציין כי הגל הראשון של המגיפה (אפריל-מאי 2020) היווה תקופה של אי ודאות כלל-עולמית ממשית.
במחקרם הנוכחי החוקרים ביצעו הערכה חוזרת בנוגע לתסמיני ה-OCD של 18 משתתפים מתוך הקבוצה המקורית של 29 ילדים ובני נוער על פני שלוש נקודות זמן: לפני המגיפה, במהלך הגל הראשון, ושנתיים לאחר מכן. לצורך כך, העריכו החוקרים את התסמינים הטורדניים-קומפולסיביים (OCS: Obsessive-compulsive symptoms) באמצעות ה-Clinical Global Impression Scaleי(CGI), שאלון תפקודי, וה-Obsessive-Compulsive Inventory-child versionי(OCI-CV).
מתוצאות החוקרים עולה כי ה-OCS בחולים לא השתנה באופן מובהק במהלך שלושת נקודות הזמן שנבחנו. דיווחי המשתתפים הצביעו על שינויים מינימליים בתפקודם הכללי לאחר שנתיים מעת התפרצות מגפת הקורונה, וכן הדגימו כי ישנו שינוי מינימלי בלבד בציוני מדד ה-OCI-CV.
לסיכום, ממצאי החוקרים מצביעים על כך שתסמיני ה-OCD הראו יציבות קלינית בקרב מרבית משתתפי המחקר.
מקור: