• יו"ר: פרופ' צחי גרוסמן
  • מזכ"ל: פרופ' יעקב ברקון
  • ועד האיגוד: פרופ' אביב גולדברט
  • ועד האיגוד: ד"ר גילת לבני
  • ועד האיגוד: ד"ר יעקב שכטר
COVID-19 בישראל

פרופ' גילי רגב: "הגענו לחסינות עדר - אין צורך לחסן ילדים"

משרד הבריאות צפוי להכריע בימים הקרובים בנושא חיסון בני 15-12 | מנהלת היחידה למניעה ובקרת זיהומים ב"שיבא" תומכת בדעה שאין הצדקה לחיסון ילדים ולעומתה יש הסבורים אחרת

פרופ' גילי רגב-יוחאי, מנהלת היחידה למניעת זיהומים ב"שיבא". נאמה באמצעות מערכת הגברה בשטח בית החולים

נמשכת המחלוקת בין רופאים ומומחים אחרים במערכת הבריאות בישראל האם יש צורך לחסן כבר עתה את המתבגרים הצעירים, בני 15-12, כנגד נגיף הקורונה. בשלב זה אין הסכמה בין כל גורמי המקצוע המעורבים בדיונים אלה.

הבוקר הציגה את עמדתה בסוגיה הזאת מנהלת היחידה למניעה ובקרת זיהומים במרכז הרפואי שיבא, פרופ' גילי רגב. בראיון שנתנה ל-ynet אמרה: "להערכתי, הגענו כבר לחסינות עדר מבלי לחסן ילדים. אין הצדקה ואין צורך לחייב זאת וללחוץ לחסנם". עם זאת הוסיפה: "מצד שני, ההמלצה כרגע היא כן לחסן את בני הנוער, אבל כל אחד יכול לקחת את זה ברמה האישית ולהחליט בעצמו".

לעומתה אומרת ד"ר חגית סרבגיל ממן, מומחית ברפואה פנימית ובראומטולוגיה, סגנית מנכ"ל בית החולים "אסותא אשדוד": "חרף המצב בישראל, הסיכון באי חיסון ילדים בגילאים 12-16 הוא גדול מדי".

לדבריה, "יש שתי מטרות עיקריות לחיסון ילדים: האחת, הגעה למציאות של חיסון עדר, השנייה - למנוע מהם חולי קשה – כמו כל חיסון. לשמחת כולנו, ישראל ככל הנראה הגיעה לחיסון עדר, אך עובדה זו אין ביכולתה לערער את הצורך בחיסון ילדים על מנת להגן עליהם ולמנוע מהם מחלה חמורה".

ד"ר חגית סרבגיל ממן, סגנית מנכ"ל "אסותא אשדוד". "יש להגן על הילדים ולמנוע מהם מחלה חמורה. צילום: דוברות בית החולים חמורה

ד"ר סרבגיל ממן מציינת כי "הקורונה, מחלה מורכבת, גבתה עד היום את חייהם של שבעה ילדים בישראל ועוד רבים חלו באופן שמוגדר קשה וחלקם סובלים עד היום מתופעות לוואי לא פשוטות. הסיכון שבאי מתן חיסון לילדים בגילאים 12-16 גדול מדי על מנת להתחבט בו".

בימים הקרובים צפוי משרד הבריאות לקיים דיון מכריע בנושא ויש כוונה לאשר מתן חיסון לילדים בני 12 ומעלה בעקבות אישור ה-FDA שניתן לכך בתחילת החודש. בדיון המכריע יובאו הערכות של גורמי מקצוע מקומיים. מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי, קיים דיון בנושא הרחבת החיסונים לבני נוער בגילאי 12-16, בהשתתפות טובי המומחים בתחומי רפואת ילדים, בריאות הציבור, אפדידמיולוגיה, קרדיולוגיה ופרויקטור הקורונה.

בימים אלה, משרד הבריאות אוסף את הנתונים מבתי החולים ומקופות החולים ביחס לתופעות בסמיכות לחיסון כמו כן מתבצעת למידה מתהליכי החיסון בארה״ב (שם חוסנו מעל 600,000 בני נוער בגילאי 12-16). בתום שלב איסוף הנתונים והסקת המסקנות, יגבש המשרד את עמדתו בנושא  ויפרסם לציבור, זאת על מנת לנהל את הרחבת החיסון בבטיחות המירבית.

מקדם ההגנה עלה ל-1.01

הבוקר פרסם משרד הבריאות את נתוני התחלואה העדכניים: אתמול אובחנו 29 נדבקים-מאומתים חדשים ומאז חצות ועד שעת הדיווח 09:15 אובחנו עוד שישה. בסך הכל, במצב פעיל עכשווי, נמצאים עתה בישראל 513 חולים ונדבקים, אבל רק 100 מאושפזים – ירידה קלה לעומת אתמול. במצב קשה 55 מהחולים ומניין המונשמים ירד ל-40. עד כה נפטרו בישראל 6,406 – אחד אתמול.

עד כה בוצעו 37,839 בדיקות ושיעור החיוביות ירד ל-0.1%. עד כה התחסנו 5,444,288 במנה הראשונה ומהם 5,119,444 בשנייה. אתמול התחסנו 1,933 חדשים במנה הראשונה ו-3,316 בשנייה.

בחודש האחרון השיעור הגבוה של מתחסנים חדשים היה בקבוצת הגיל 19-10 – 21.2% מתוכה נשים ו-17% גברים. בשאר קבוצות הגיל נתונים אלה מתבטאים במספרים חד-ספרתיים.

עם זאת, לאתר שמזה זמן רב לא היה מקדם ההדבקה מעל 1 – רוב הזמן בשבועות האחרונים הוא נע סביב 0.9-0.7 – הבוקר לפי הדו"ח הוא כבר עלה ל-1.01. בשלב זה לא ברור אם מדובר בתחילתה של מגמה שלילית חדשה בהתפתחות המגיפה בישראל, שמפניה מזהירים כבר זמן רב כמעט כל המומחים.

הבוקר נחצה רף נוסף במניין חולי הקורונה בעולם מתחילת המגיפה – 168,000,188, כאשר מהם נפטרו 3,487,572. בהודו נחצה רף ה-305 אלף במניין הרשמי של מתים מהמחלה – 307,249 מתוך פחות מ-27 מיליון מאוכלוסייתה שחלו מתחילת המגיפה. אלא שנתונים אלה הם רשמיים וקיים ספק גדול לגבי מהימנותם. ההערכה הרווחת בקהילה הרפואית הבינלאומית היא שהנתונים האמיתיים גבוהים הרבה יותר כי לשלטונות אין מידע מלא או שהם מסתירים זאת משיקולים שונים.

נושאים קשורים:  חיסון ילדים,  חיסונים,  מחקר אפידמיולוגי,  פרופ' גילי רגב,  חדשות,  19-COVID,  קורונה
תגובות
אנונימי/ת
27.05.2021, 18:59

ותודה לפרופ רגב שמדברת מדע, רפואה ואפידמיולוגיה ואינה הופחת את המגיפה קרדום לחפור בה. באפידמיה מטפלים בכלים אפידימיולוגים, לא באמוציות, לא בפחד או בהפחדה ובוודאי לא באולפני טלוויזיה, כתבות דוקו סוחטות דמעות, הדלקת משואות, שירת מרפסות וטקסי מירי רגב.

27.05.2021, 23:10

ומדוע אתה בוחר להגיב בעילום שם תוך ניצול ההזדמנות לבטא עמדה פוליטית במסגרת זו?