• יו"ר: פרופ' צחי גרוסמן
  • מזכ"ל: פרופ' יעקב ברקון
  • ועד האיגוד: פרופ' אביב גולדברט
  • ועד האיגוד: ד"ר גילת לבני
  • ועד האיגוד: ד"ר יעקב שכטר
קורונה בישראל

לא רק מחטא: שלושה ילדים נפגעו בעיניהם מחומר אלכוהולי לחיטוי ידיים

ב"שערי צדק" טופלו בחודש האחרון ילדים עם פגיעות משמעותיות בעיניים עקב שימוש באלכוהול לחיטוי – באחד המקרים נגרמה פגיעה קשה בקרנית ובלחמית העין שכמעט הובילה לעיוורון

אלכוג'ל לחיטוי ידיים. צילום: אילוסטורציה

במרכז הרפואי שערי צדק בירושלים טופלו בחודש האחרון שלושה ילדים עם פגיעות משמעותיות בעיניים בעקבות  שימוש בנוזל אלכוהולי לחיטוי ידיים – תכשיר מומלץ במסגרת ההנחיות לשימוש בהיגיינה אישית לשם התגוננות מפני נגיף הקורונה.

בית החולים מסר כי מקרה אחד היה קל, אחר הגיע במצב בינוני ואילו ילד בן ארבע נפגע בעיניו קשה ביותר לאחר שכמות גדולה הותזה לעינו השמאלית בעת שהותו בפעוטון. הוא הובהל למיון ושם זוהתה בבדיקה פגיעה קשה בקרנית ובלחמית העין שכמעט הובילה לעיוורון. היה צורך להרדימו לצורך שטיפה וניקוי יסודיים של העין. אשפוזו נמשך עשרה ימים והוא יימצא לאחר מכן במעקב. עם זאת נראה שראייתו של הפעוט לא נפגעה.

ד"ר ישי וייל, רופא עיניים בכיר ביחידת הקרנית ב-"שערי צדק", אמר: "האלכוהול שבחומרי החיטוי הביתיים הורג נגיפים כמו שהוא הורס תאים אחרים. כשהחומר פוגע בחלק החיצוני של העין, הוא גורם להרס חלבונים ותאים ובעקבות דלקת קשה בעין או זיהום, הפגיעה יכולה להגיע לכדי עיוורון. פגיעה בתאי הגזע של הקרנית עלולה לגרום לעכירות, לצמיחת כלי דם על פני הקרנית ולפגיעה קשה בראייה".

עוד אמר ד"ר ווייל: "צריך לזכור ולהזכיר שוב ושוב להורים, שכאשר אנו מניחים בבית תכשיר שנמצא בגובה נוח לשטיפת ידיים של מבוגר, זה פחות או יותר בגובה הראש של הילדים. כאשר ילד ניגש לחטא את ידיו ומפנה את פיית התכשיר לכיוונו, הוא מסתכן בכך שהנוזל יותז לפניו ובפרט לעיניו. הסיכון לעין בפגיעה הישירה שכזו הוא גדול מאוד.

"כדי להימנע מפגיעות מהסוג הזה, יש צורך להגביר את המודעות של ההורים בצורך להרחיק מחטאי ידיים מהישג ידם של ילדים, באותה מידה שמרחיקים מהם חומרי ניקוי אחרים. יש רצוי לרכוש את תכשירי חיטוי הידיים עם פיה בעלת זרוע הפונה כלפי מטה. בצורה כזאת, גם אם יותז החומר, הוא יגיע לרצפה ולא לפניו של הילד. ניהול מהיר ונכון של פגיעת חומר כימי בעיניים בכלל יכול לעשות את ההבדל בין ילד שיחלים ללא פגע ובין מטופל שיאבד את הראייה".

נושאים קשורים:  אלכוג'ל,  אלכוהול לחיטוי,  היגיינה,  פגיעה עינית שערי צדק,  בטיחות,  קורונה,  חדשות,  הנחיות,  ד"ר ישי וייל
תגובות
אנונימי/ת
05.08.2020, 16:59

מעניין וחשוב! תודה רבה!

05.08.2020, 21:03

מאוד הייתי רוצה להכיר את הרופא דוקטור ישי וייל מקרוב

אנונימי/ת
09.08.2020, 15:45

מדוע? נכווית מתכשיר דומה? למיטב הבנתי הוא עובד בשערי צדק

אנונימי/ת
06.08.2020, 19:36

אני בעצמי חטפתי שפאיץ יפה לעין ממתקן כזה שתלוי גבוה וכנראה שהג'ל בקצה התייבש.
רצתי לשטוף ועבר.

אנונימי/ת
09.08.2020, 15:44

באמת כדאי לפרסם בקרב הורים לילדים קטנים. החומר האלכוהולי שהפך זמין לילדים בכל מקום יכול בהחלט לפגוע. לא הזכירו כאן את המקרים המזעזעים שבהם ילדים גם שתו את החומר

אנונימי/ת
09.08.2020, 21:55

גם אצלינו היה מקרה דומה! צריך ממש להזהיר את ההורים