• יו"ר: פרופ' צחי גרוסמן
  • מזכ"ל: פרופ' יעקב ברקון
  • ועד האיגוד: פרופ' אביב גולדברט
  • ועד האיגוד: ד"ר גילת לבני
  • ועד האיגוד: ד"ר יעקב שכטר
חדשות

בית המשפט לענייני משפחה כפה על הורי פעוט לחסנו כנגד טטנוס

על אף המלצות הרופאים, ההורים סירבו לחסן את בנם שנכווה, משרד הרווחה עורב בפרשה בשל חשש לבריאותו ובית המשפט קבע בהחלטה תקדימית שעליהם לחסנו

חיסון תינוקות (צילום: אילוסטרציה)

שופט בית המשפט לענייני משפחה בחדרה חייב בשבוע שעבר הורים לחסן את בנם בן השנה, לאחר שסירבו לעשות זאת. בדיווח על כך ב"הארץ" צוין כי זו החלטה תקדימית ובעקבותיה הפעוט חוסן במרכז הרפואי הלל יפה.

ההורים ביקשו לעכב את ביצוע פסק הדין ולאפשר להם לערער לבית המשפט המחוזי, אך השופט טל פפרני דחה את בקשתם ובעקבות זאת הפעוט חוסן.

על המקרה דווח: הפעוט נכווה בכף רגלו בדרגה 2. ההורים פנו לרופא פרטי המטפל בילד, שהפנה אותו לקופת חולים, שם המליץ רופא ילדים  לחסן את בנם נגד טטנוס. ההורים סירבו והרופא דיווח ללשכת הבריאות המחוזית. לאחר פנייתה של רופאת הנפה אליהם, ביקשו ההורים להיוועץ עם רופא נוסף בקופת חולים ולבסוף החליטו לעמוד בסירובם.

משרד הרווחה עורב בפרשה ופנה לבית המשפט בבקשה לחייב את ההורים לחסן את בנם. "קיים הכרח במתן החיסון", צוין בפנייה, "נוכח החשש כי פצע הכוויה שממנו סובל הקטין עלול להזדהם בחיידק טטנוס". עוד צוין כי חיידק הטטנוס עלול להפעיל רעלן הגורם למחלה קשה, המתבטאת בכיווץ קשה של השרירים עד כדי סכנת מוות עקב שיתוק שרירי הנשימה ו"בהעדר טיפול מתאים, הסיכון לתמותה מגיע עד כדי 100%".

בהחלטתו קבע השופט כי "הרווח ממתן החיסון גדול משמעותית מהסיכונים הטמונים במתן החיסון... לא ניתן להשלים עם עמדת ההורים". עוד קבע השופט כי אם ההורים לא יחסנו את בנם, יוכלו שירותי הרווחה לפנות למשטרה עד לאכיפת ההחלטה. בעקבות פסיקה זאת שינו הורי הפעוט את עמדתם ובנם חוסן.

נושאים קשורים:  חיסונים,  חיסון נגד טטנוס,  כוויה,  בית המשפט לענייני משפחה,  משרד הבריאות,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
14.07.2019, 07:56

הכותרת מטעה.
לא מדובר בחיסון נגד טטנוס אלא בטיפול רפואי מניעתי (חיסון סביל). דינו כדין כל טיפול רפואי אחר.
לא ברור לי איך תינוק בגיל שנה נכווה, אבל זה כבר סיפור אחר. הסיכון של תינוק בן שנה (בהינתן שלא הולך בחוץ) להדבק בטטנוס, גם לאחר כוויה, הוא קלוש. עם זאת, אין שום סיבה לקחת את הסיכון כאשר מדובר בחסר ישע, אשר אפילו אינו מסוגל לבטא את רצונו

אנונימי/ת
14.07.2019, 20:04

מדויק!

16.07.2019, 08:17

הסיכוי שהתינוק נדבק בטטנוס כאשר נכווה, הוא אפסי. זו הזדמנות של מערכת הבריאות לכופף הורים שבחרו לא לחסן, בתירוצים שרק שופטים זוטרים, שאין להם בטחון עצמי, קונים אותם.
הייתי מצפה מועדת האתיקה של הר"י לצאת כנגד מהלך זה.