• יו"ר: פרופ' צחי גרוסמן
  • מזכ"ל: פרופ' יעקב ברקון
  • ועד האיגוד: פרופ' אביב גולדברט
  • ועד האיגוד: ד"ר גילת לבני
  • ועד האיגוד: ד"ר יעקב שכטר
חדשות

עלייה במספר הנדבקים בנגיף קדחת הנילוס המועבר בעקיצת יתוש

מתחילת השנה אשפזו בבתי החולים בישראל עשרות חולים שנעקצו ונדבקו בקדחת דמוית השפעת

יתוש, קדחת הנילוס המערבי (צילום: אילוסטרציה)

מתחילת השנה הוכפל מספר החולים בקדחת מערב הנילוס לעומת אשתקד ונרשם שיא בתחלואה מאז שנת 2011. כך פורסם ב"ישראל היום". עד כה אושפזו בבתי החולים בישראל 30 חולי קדחת הנילוס במצב קשה, לעומת 15 בתקופה המקבילה אשתקד.

מקרי הדבקה בנגיף דווחו בעיקר באזור המרכז והצפון ובישובים חיפה, חדרה, רעננה ראשל"צ, אשדוד, רמלה, שפרעם, רמת אפעל, יהוד-מונוסון, הרצליה, נהריה, פרדס חנה, בני ברק ומודיעין. ההערכה היא שהעלייה בתחלואה קשורה ככל הנראה לשינויי האקלים, ובהם גל הגשמים המאוחר שירד השנה בישראל שהביא לעלייה במספר היתושים נושאי הנגיף, כמו גם לירידה בחסינות האוכלוסיה. שיא פעילות הנגיף בישראל הוא בין אמצע אוגוסט לאמצע אוקטובר.

קדחת מערב הנילוס היא מחלה נגיפית המועברת בעקיצת יתוש שבא במגע עם עופות נגועים. תסמיני המחלה דמויית שפעת הם לרוב חום, כאבי  ראש וחולשה. אולם, הידבקות בנגיף עלולה לגרום לסיבוכים של דלקת קרום המוח ולעתים נדירות אף למוות.

ממשרד הבריאות נמסר כי המשרד עוקב בדאגה אחרי העלייה במספר החולים השנה וכי אחת לכמה שנים תיתכן עלייה במספר הנדבקים בעקבות ירידה בחסינות האוכלוסיה. לא קיים כיום חיסון או טיפול נגד קדחת מערב הנילוס, ולכן קיימת חשיבות רבה להימנע מעקיצות יתושים בעזרת התקנת רשתות בחלונות ומריחת תכשירים דוחי יתושים. כמו כן, באחריות הרשויות המקומיות לטפל במפגעים של הצטברות מאגרי  מים. בנוסף, קיימת גם פעילות של המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות בניטור ובזיהוי מוקדי תחלואה או יתושים נגועים.

נושאים קשורים:  קדחת מערב הנילוס,  עקיצת יתוש,  דלקת קרום המוח,  חדשות,  עופות נגועים,  מאגרי מים
תגובות