• יו"ר: פרופ' צחי גרוסמן
  • מזכ"ל: פרופ' יעקב ברקון
  • ועד האיגוד: פרופ' אביב גולדברט
  • ועד האיגוד: ד"ר גילת לבני
  • ועד האיגוד: ד"ר יעקב שכטר
חדשות

לאחר עתירה לבג"צ, מש' הבריאות יפרסם מחדש מכרז לטיפול בילדים עם אוטיזם

חלק מהעמותות שהעניקו את השירותים לילדים על הרצף האוטיסטי בגנים עתרו לבג"צ נגד המכרז הקודם, בטענה כי תנאי הסף מעדיפים חיסכון בעלות על חשבון איכות הטיפול; מש' הבריאות הודיע כי יפרסם מכרז חדש

ילדים בגן משחקים בתל-אביב (צילום: אילוסטרציה)

משרד הבריאות הודיע כי יפרסם מכרז חדש למתן טיפולים בגני ילדים לסובלים מאוטיזם, לאחר שהוגשה עתירה לבג"צ נגד נוסח המכרז הקודם. העתירה הוגשה בשבוע שעבר על ידי העמותות אלו"ט, מרכז מילמן, סולם, העמותה לילדים בסיכון וקבוצת הורים לילדים עם אוטיזם.

בעתירה נטען, כי תנאיי הסף במכרז שפורסם הם בעייתיים, מכיוון שאינם קובעים מחיר מינימום לשעת טיפול ולא נדרש ניסיון מספק בטיפול בילדים המצויים על הרצף האוטיסטי.

בעתירה נטען, כי תנאיי הסף במכרז שפורסם הם בעייתיים, מכיוון שאינם קובעים מחיר מינימום לשעת טיפול ולא נדרש ניסיון מספק בטיפול

בדיווח על כך ב"כלכליסט" אתמול (ג') נמסר, כי ילדים עם אוטיזם מקבלים בגנים שירותי טיפול בריאותי מקדם (טב"ם), הכוללים כ־14 שעות שבועיות במימון משרד הבריאות. השירותים כוללים ליווי מפסיכולוגים, קלינאי תקשורת, פיזיותרפיסטים, עובדים סוציאליים ואנשי מקצוע נוספים. זו הפעם הראשונה שמשרד הבריאות מפרסם מכרז לשירותים אלו. הם הופעלו עד כה על ידי חלק מהעמותות שהגישו את העתירה.

העמותות טענו בעתירה, כי משרד הבריאות מעדיף הצעה משתלמת על פני איכות הטיפול בילדים - וכי הדבר בא לידי ביטוי בתנאיי הסף שנכללו במכרז. בין השאר, טענו העמותות כי לגוף המציע נדרש ניסיון של 3 שנים בלבד ב-5 השנים שקדמו למועד הגשת ההצעה, עבור פחות מ- 50 אנשים בעלי צרכים מיוחדים בשנה. לדבריהם, מדובר בתנאים מקלים מדי.

העמותות ציינו בעתירה, כי תנאי המכרז מדירים ממתן שירותי טיפול מומחים העוסקים בנושא הזה עשרות שנים. "המשרד", נטען בעתירה, "עלול להכניס לתחום גופים ללא כל ניסיון רלבנטי, ולהוריד את עלויות הטיפול אל מתחת למינימום. הדבר נועד לצמצם בעלויות בניגוד לדין, כאשר טובתם הילדים מוקרבת לטובת רצונו של משרד הבריאות לחסוך כספים".

בדיווח נמסר כי שר הבריאות יעקב ליצמן בתשובה לעתירה הודיע: "לא תהיה ירידה באיכות הטיפול". כאמור, המשרד הודיע כי יפרסם מכרז חדש בנושא.

לפי הדיווח, ב-260 גני חינוך מיוחד ("גני תקשורת") הפעילים בישראל כיום נמצאים יותר מ-2,000 ילדים בני 3–7 המאובחנים על הרצף האוטיסטי. בעתירה נאמר כי מספרם צפוי לגדול בשנים הקרובות. בכל גן שכזה ישנם שמונה ילדים לכל היותר, ומספר מצומצם זה נועד להתחשב במאפיינים הייחודיים של כל אחד מהם ולאפשר להם את הטיפול המיטבי.

העיתון מסר, כי עקרונות הטיפול והשירותים לבוגרים וילדים הנמצאים על הרצף האוטיסטי אינם מעוגנים בחוק בישראל. הצעת חוק שהגישו יו"ר "יש עתיד", ח"כ יאיר לפיד, וח"כ מאיר כהן נועדה לתקן זאת, אלא שהיא לא קודמה בחצי השנה האחרונה ונמצאת בשלבי חקיקה מוקדמים בלבד בדיונים בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת.

נושאים קשורים:  חדשות,  אוטיזם,  מכרז,  משרד הבריאות,  כלכליסט,  עתירה,  בג"ץ
תגובות
13.07.2017, 13:34

מה קורה עם פעוטות מתחת לגיל שלוש??? הרי בכתבה כתוב שרוב הילדים מאובחנים בין 0-24 חודשים (מה שכלל לא מדויק) היכן הם מטופלים ?? מי אחראי לכך שהם יקבלו טיפול מהיר, יעיל ואינטנסיבי