בספרות, הקשר בין תפקוד מוטורי לתוצאות קוגניטיביות ורגשיות-התנהגותיות של ילדים עם ניוון שרירים על שם דושן (Duchenne Muscular Dystrophy - DMD) נחקר במספר מוגבל של מחקרים המתמקדים בעיקר על הביצועים קוגניטיביים.
עוד בעניין דומה
במאמר שפורסם בכתב העת Pediatric Neurology, החוקרים ביקשו לבחון את התוצאות הקוגניטיביות והרגשיות-התנהגותיות של ילדים טורקים עם DMD בהשוואה לילדים בריאים בגילם, לקבוע את הקשר שלהן עם תפקודים מוטוריים, ולנתח את ההבדל בין התוצאות הקוגניטיביות והרגשיות-התנהגותיות לפי מיקום המוטציות.
במחקר נכללו ילדים בני 7-16 שנים עם DMDי(n=68) וילדים עם התפתחות תקינה המתואמים בגיל (n=33). החוקרים העריכו את המצב הקוגניטיבי והרגשי-התנהגותי ואת התפקודים המוטוריים בפירוט אצל כל הילדים. בנוסף, ילדים עם DMD חולקו לשתי קבוצות לפי מיקום המוטציה שלהם, "פרוקסימלי" או "דיסטלי״, כדי להשוות את התוצאות הקוגניטיביות והרגשיות-התנהגותיות בינהם.
הילדים עם DMD וילדים עם התפתחות תקינה היו דומים מבחינת הגיל ומסת הגוף (p>0.05). תוצאות המחקר הדגימו כי נמצאו הבדלים משמעותיים בין ילדים עם DMD לבין ילדים בריאים כמעט בכל תת-מבחני ההערכות הקוגניטיביות והרגשיות-התנהגותיות כאחד (p<0.05). פרמטרים קוגניטיביים ורגשיים-התנהגותיים היו בקורלציה חלשה עם פרמטרים מוטוריים ספציפיים הקשורים לתפקוד קוגניטיבי (p <0.05). בנוסף, ילדים עם מוטציה באתר דיסטלי הפגינו ביצועים גרועים יותר באופן משמעותי, במיוחד בתת-מבחן קוגנטיבי מסוים, מהילדים עם מוטציה באתר פרוקסימלי (p < 0.05).
לסיכום, הערכה מקיפה ומפורטת של מאפיינים קוגניטיביים ורגשיים-התנהגותיים של ילדים עם DMD חיונית ליישום טוב יותר של תוכניות שיקום לשמירה על תפקוד מוטורי הדורש במיוחד יכולת קוגניטיבית, שכן קבוצה טורקית ייצגה אתגרים בתחומים מסוימים של קוגניטיבי ורגש. אזורי התנהגות.
לסיכום, הערכה מעמיקה של התכונות הקוגניטיביות וההתנהגותיות-רגשיות אצל ילדים עם DMD חיונית לשיקום יעיל, שכן תפקוד מוטורי תלוי ביכולת קוגניטיבית.
מקור: