בית חולים זמני שבו יטופלו ילדים חולים מעזה יוקם בישראל בהנחיית שר הביטחון יואב גלנט. כך דיווח השבוע אדיר ינקו ב-Ynet. מלשכת שר הבריאות אוריאל בוסו נמסר כי הוא מתנגד לקליטה וטיפול בתושבים עזתים בבתי חולים בישראל וכי האחריות לנושא מוטלת על צה"ל ומשרד הביטחון.
עוד בעניין דומה
חיל הרפואה פנה בתחילת השבוע למשרד הבריאות ולגורמים רלוונטיים במערכת הבריאות וביקש להיערך להקמת המתקן הרפואי שיוקם בשטח ישראל ויטפל בילדים פלסטינים מהרצועה המתמודדים עם מחלות כרוניות ובכללן סרטן, סוכרת ופגיעות אורתופדיות.
על פי הדיווח, מלשכת שר הביטחון נמסר כי ההחלטה התקבלה לאור עצירת הוצאת החולים ולאור המדיניות לבצע פעולות המאפשרות את המשך הלחימה ואת חיזוק הלגיטימציה הבינלאומית. תגובת דובר צה"ל: "צה״ל פועל בהתאם להנחיות הדרג המדיני".
על פי הערכה של גורמים שמצוטטים בכתבה, הקמת המתקן עשויה להיות חלק מהבנות בהסכם עתידי לשחרור חטופים, או לצורך קבלת לגיטימציה בינלאומית, כאשר ברקע החשש מהכרעות בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג. בימים האחרונים התקיימו כמה דיונים בנושא בין חיל הרפואה לבכירים במערכת הבריאות.
הגורם המצוטט אמר כי בשלב הראשון ייקלטו כמה עשרות ילדים, "הרופאים יהיו ישראלים והכוונה היא להקים נקודת מעבר בדרך להוצאת הילדים לטיפול במדינה שלישית כמו איחוד האמירויות. כוח האדם יבוא מבתי החולים והנקודה תוקם בשטח ישראל".
על פי הדיווח, ייתכן שחלק מהילדים שיטופלו בנקודה הישראלית יהיו כאלה שנפצעו כתוצאה מתקיפות צה"ל. אין עדיין מתווה להוצאת הילדים מהרצועה למתקן וייתכן שהמהלך ייעשה באמצעות סיוע של ארגון בינלאומי. הקמת הנקודה תתרחש על רקע הסגירה ההרמטית של מעבר רפיח, עובדה שמונעת כמעט לחלוטין את המעבר לטיפול רפואי במצרים.
בתגובה נמסר מלשכת שר הבריאות אוריאל בוסו כי השר מתנגד לקליטה וטיפול בתושבים עזתים בבתי חולים בישראל. "ככל שיוחלט בדרג המדיני על הקמת בית חולים זמני לילדים תושבי עזה בשטח ישראל, עד להעברתם למדינות שלישיות - כל האחריות על הנושא הינה בידי צה"ל ומשרד הביטחון כפי שמתקיים בימים אלה במחנה שדה תימן".