כנס מקצועי לרופאי ילדים, המדריכים מתמחים וסטודנטים ברפואת ילדים בקהילה, מארבע קופות החולים, נערך השבוע בתל אביב. הכנס, יוזמה של מרכז גושן ובשותפות האיגוד הישראלי לרפואת ילדים והחברה הישראלית לפדיאטריה אמבולוטרית, הוא אחת הסנוניות הראשונות של הכשרת מדריכים ברפואת ילדים בקהילה.
עוד בעניין דומה
בכנס השתתפו 60 רופאים שקיבלו כלים קליניים להתמודדות עם רכיבים שונים מתוך "התחלואה החדשה" וכלים לשיח ותקשורת בין רופאים להורים ובין רופאים-מדריכים למתמחים. זאת, באמצעות סדנאות יישומיות בתחום מיומנויות הדרכה וחינוך רפואי וסימולציות הנוגעות לאתגרים בהדרכה.
מתמחים מקבלים כיום הכשרה בת חצי שנה במסגרת מרפאות הקהילה כחלק מתכנית הכשרה שנתית לרופאי ילדים המלמדים מתמחים ברפואת ילדים בקהילה. המפגש הוא חלק מרכזי בתוך הכנסת רוטציה של חצי שנת התמחות בקהילה לקוריקולום של מתמחים ברפואת ילדים. האיגוד רואה במדריכים אלה את דור העתיד של המורים לרפואת ילדים בישראל.
פרופ' צחי גרוסמן, יו״ר האיגוד לרפואת ילדים, אמר כי ״עם כניסתי לתפקיד יו״ר האיגוד לפני שלוש שנים, החל המהלך הזה שאת אחד משיאיו ראינו במפגש היום. אני נחוש להביא להקמת מערך הוראה מצטיין בקהילה, שיהיה מקור לשאיפה של כל המתמחים ברפואת ילדים להיחשף לתכני הקהילה הייחודיים״.