מטרת המחקר הייתה לבחון האם אימון בעזרת סימולציה בשיטת "בדיוק בזמן" (Just-in-time-training - JITT; הכולל סרטון קצר וסימולציה) עדיפה על פני אימון בעזרת סרטון (באורך חמש דקות), לצורך הקניית מיומנות בביצוע אינטובציה ביילודים (Endotracheal Intubation - ETI).
עוד בעניין דומה
למחקר אקראי שבוצע במספר רב של מרכזים בקנדה גוייסו מתמחים צעירים אשר ביצעו ETI בין התאריכים יולי 2017 ועד יוני 2021. התוצאים העיקריים שנבדקו כללו שיעורי הצלחה כלליים ושיעורי הצלחה של ETI בנסיון ראשון. תוצאים שניוניים כללו; מספר נסיונות אינטובציה, משך הנסיונות, סיבוכים המקושרים ETI ומידת הבטחון של המתמחה. ניתוחים סטטיסטיים כללו משוואה הערכה מוכללות, ניתוח מודלים משולבים, מבחן מן-וויטני ומבדקי כי בריבוע.
65 מתמחים ביצעו 139 נסיונות ETI. תוצאות המחקר הדגימו כי שיעורי ההצלחה הכלליים של היו זהים בין שתי הקבוצות (67% לעומת 70%, p=0.71). לעומת זאת, שיעורי הצלחה בנסיון ראשון נמצאו גבוהים יותר בקרב הנבדקים בקבוצת JITT מבוססת אזרחים (54% לעומת 41%; p=0.035. משך ממוצע לביצוע נסיונות האינטובציה היה קצר יותר (35±9 שניות לעומת 62±9 שניות; p=0.048), ומספר הנסיונות החציוני נטה להיות נמוך יותר בקבוצת הנבדקים שהשתתפו באימון מסוג JITT (1, טווח בין-רבעוני של 1-1 לעומת 1, טווח בין רבעוני של 1-2; p=0.02). נצפו יותר אירועים של פגיעה במוקוזה בקבוצת הנבדקים שעבור הכשרה מסוג JITTי(p=0.02). מתמחים משתי קבוצות המחקר הביעו רמת בטחון שווה לביצוע ETI.
מסקנת החוקרים הייתה כי בהשוואה להכשרה בעזרת סרטונים, הכשרה מבוססת סימולציות בשיטת JITT לביצוע ETI ביילודים לא הביא לעליה בשיעורי ההצלחה הכוללים. עם זאת, JITT מבוסס סימולציה שיפר באופן משמעותי את שיעורי ההצלחה בנסיון ראשון לבצע ETI, והפחית את מספר ומשך הנסיונות. בשל ההשפעה המטיבה מבחינה קלינית, ייתכן ומערכת JITT מבוססת סימולציה יהפוך להיות עזר לימודים לביצוע תרגול על הכנסת ETI ביילודים.
מקור: