הכשרה מבוססת יכולות (competency based education) הינה מודל חינוך רפואי אשר מכשיר ליכולות רפואיות אשר בתורן מתורגמות לפעילות מקצועיות ברות-סמך (entrustable professional activities-EPA). יישום של EPA משתנה בין מקצועות שונים ברפואה ובין מדינות שונות. למרות שבעבר, נוצרו מודלים במדינות שונות עבור רופאי ילדים בקהילה טרם גובשו EPAs אחידים.
עוד בעניין דומה
לאחרונה פורסמו בכתב העת Academy Medicine פרטיה של תוכנית הכשרה שגובשה על ידי רופאים מה-European Confederation of Primary Care Paediatricians ובכלל זה על ידי רופאים ישראלים. התוכנית מבוססות על רכישת EPAs ומיועדת ספציפית לרופאי ילדים בקהילה. התוכנית אמורה לאפשר מספיק גמישות כך שניתן יהיה ליישם אותה במדינות שונות.
התוכנית גובשה בין מאי 2017 לדצמבר 2019 וכוללת שבעה תחומים שונים ורכישה של 11 מיומנויות EPA. כל EPA מכיל כותרת, פרופיל פעילות, תחומי יכולת, יכולות שונות (competencies), ידע נדרש, מטרות למידה מדידות וסולם של שלושה שלבים שמטרתו להעריך את ביצועי הרופא אשר עובר את ההכשרה.
כותבי התוכנית מתכוונים ליישם את ה-EPAs בתוכניות הכשרת רופאי ילדים בקהילה ועל מנת לעשות זאת ישתמשו בסרטוני הדרכה וייצרו פורום מתמחים שמטרתו לדון ולשתף במקרים קליניים. פיילוט של התוכנית אמור להתחיל בשש מדינות אירופאיות.
מקור: