• יו"ר: פרופ' צחי גרוסמן
  • מזכ"ל: פרופ' יעקב ברקון
  • ועד האיגוד: פרופ' אביב גולדברט
  • ועד האיגוד: ד"ר גילת לבני
  • ועד האיגוד: ד"ר יעקב שכטר
חדשות

מחקר ארוך טווח ב"סורוקה" בדק: מיהו המין החזק יותר?

השוואה בין תוצאים ארוכי טווח של תאומים - בנים מול בנות – הציגה תשובה חד משמעית: בכל הקשור לסיבוכים זיהומיים, שיעור התחלואה בקרב בנים גבוה יותר באופן מובהק מזה של בנות

תאומים, בן ובת. אילוסטרציה

מחקר השוואתי חדש שנערך במרכז הרפואי סורוקה בבאר שבע ואוניברסיטת בן גוריון בנגב בחן תוצאים ארוכי טווח של תאומים - בנים מול בנות, במטרה לבחון מיהו באמת "המין החזק". לא מעט מחקרים בספרות מראים כי תוצאי לידה של בנות, בעיקר פגות, הם טובים יותר טוב מאלה של בנים ובעיקר פגים. אולם, המחקרים התקשו לנטרל גורמים אחרים כמו שבוע הלידה, מצב סוציואקונומי ופקטורים רחמיים.

המחקר החדש והראשוני פורסם לאחרונה בכתב העת לרפואת נשים J Perinatol ובחן בקרב זוגות תאומים של בן ובת את שיעור האשפוזים ותחלואה זיהומית עד גיל 18. המחקר אפשר לבחון השפעה של מין הילוד כאשר ברור ששבוע הלידה, המצב הסוציואקונומי וכמובן תחלואות אפשריות של האם, כולם זהים בין הקבוצות.

המחקר עקב אחרי 4,222 זוגות תאומים - 2,111 בנים ו-2,111 בנות שנולדו ב"סורוקה" בין השנים 1991-2021. ממצאי המחקר הראו כי בכל הקשור לסיבוכים זיהומיים, שיעור התחלואה בקרב הבנים בהשוואה לבנות היה גבוה באופן מובהק. כמו כן, שיעור האשפוזים על רקע תחלואה זיהומית היה 27.8% בקרב הבנים לעומת 23.1% בקרב הבנות. ההבדל נשאר מובהק גם כאשר נוטרלו משקלי הלידה וסדר הלידה.

צוות החוקרים כלל את ד"ר נועה הללויה ממרכז סבן למיילדות, פרופ' אייל שיינר, מנהל מחלקת נשים ויולדות ב' ופרופ' גלי פריאנטה, מנהלת מחלקת יולדות ד' ב"סורוקה", ואת ד"ר תמר ויינשטוק מהמחלקה לבריאות הציבור באוניברסיטת בן גוריון.

פרופ' שיינר מסר: "כבר שנים יש ספקולציות לגבי המין החזק (בנים) כשלמעשה גם בחיים הרחמיים וגם בינקות הוא למעשה פחות חזק ממה שחשבנו, ותוצאות הלידה של בנות טובות יותר. ברור לנו שבפגים התחלואה של הבנות קטנה מזו של הבנים והבנות שורדות יותר. הפעם, לראשונה, באנליזה שמנטרלת את הסביבה הרחמית, שזהה לשני התאומים, הוכחנו שאכן לפחות מבחינת תחלואה זיהומית עד גיל 18, הבנות חזקות יותר".

נושאים קשורים:  תאומים,  מחקר,  מין היילוד,  חדשות,  זיהומים,  פגים,  פרופ' אייל שיינר,  ד"ר נועה הללויה,  פרופ' גלי פריאנטה,  מחקרים
תגובות

לאורך כל הדרך אנחנו הנשים טובות יותר?

אנונימי/ת
27.07.2022, 19:12

ברור ציפי

אנונימי/ת
28.07.2022, 05:46

כמו שאומר הפתגם העממי על נשים בגיל השלישי " חולה חולה - אלמנה"...

אנונימי/ת
27.07.2022, 19:55

אם תוצאות המחקר היו הפוכות היתה קמה אליהום גדול (ואולי צודק) על איך אנחנו מפלים נשים לרעה אפילו מלידה. אולי הגיע הזמן להפסיק לעשות צחוק מזה שגברים בכל הגילאים מזדהמים יותר, מסתבכים יותר ומתים יותר ובמקום זה לשאול את עצמינו מה אנחנו עושים שגורם לתוצאות אצל גברים להיות כה עגומות ביחס לנשים?

אנונימי/ת
28.07.2022, 10:03

מה קשור

אנונימי/ת
28.07.2022, 10:05

יחס לא גדול 27 לעומת 23
אבא תמיד היה אומר שאם תזרוק בת מקומה לא יקאה לה כלום
ואם ילד זכר נופל ממיטר נפצע קשה