בהערכת מצב שהוצגה אתמול (א') בדיון שקיים ראש הממשלה נפתלי בנט מסרו בכירים במערכת הבריאות כי לדעתם "ישראל תהיה המדינה הראשונה בעולם שתחווה דעיכה ביעילות החיסון השלישי לקורונה ויהיה צורך להחליט על מועד לקיום מבצע חיסונים רביעי וכן לקבל החלטות בדבר המשך מדיניות החיסונים". זאת ועוד, ההערכה היא ש"המגיפה תימשך כנראה עוד שנה עד שנתיים".
עוד בעניין דומה
עם זאת, בישראל מעריכים כי מנת הדחף (בוסטר) יעילה במידה רבה יותר ממנת החיסון הראשונה וממנת החיסון השנייה ונתונים שנאספו עד כה ופרטיהם הוצגו לכתבי התקשורת, לא מעידים על ירידה בהגנה שמקנה החיסון מפני הידבקות. לכו, הציבור צריך לקבל שלוש מנות חיסון לשם הגנה מיטבית.
אמש החליטה ועדת החיסונים במשרד הבריאות להמליץ על מתן החיסונים לגילאי 11-5 במרווח של שלושה שבועות בין המנה הראשונה לשנייה. זאת, על סמך עבודות מחקר שונות שנעשו בעולם ובהן נבחנה מועילות המרווחים. ההחלטה שנתקבלה ברוב קולות אומרת שיש להיצמד לפרוטוקול החיסונים הקיים בכל הנוגע למרווח של שלושה שבועות, לאור העובדה שאין עדיין נתונים המראים יתרון בשינוי הפרוטוקול הזה.
כמו כן נמסר כי רוב התחלואה כיום בישראל היא בקרב הילדים ולכן אין לדחות כעת את מבצע החיסונים, שיחל מחר (ג') בקופות החולים. הקופות דיווחו אמש על אלפי מבוטחים שנרשמו לתור לקבלת החיסון. עוד הוחלט בוועדת החיסונים כי מנת הבוסטר לגילאי 15-12 תינתן אחרי 5 חודשים ממועד החיסון השני.
בנוסף, בדיון שקיים ראש הממשלה הבהירה ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, כי יש הצדקה אפידמיולוגית לערכית בדיקות אנטיגן, בעוד בחו"ל, לפני העלייה לטיסה לישראל ומיד עם הנחיתה בארץ, יש לעבור בדיקת PCR. עוד נמסר כי ההערכה כיום היא שהסיכוי שיחדור לישראל וריאנט מסוכן ולא מוכר הוא נמוך משום שרוב הוריאנטים של נגיף הקורונה מאותרים תחילה עוד בחו"ל.