• יו"ר: פרופ' צחי גרוסמן
  • מזכ"ל: פרופ' יעקב ברקון
  • ועד האיגוד: פרופ' אביב גולדברט
  • ועד האיגוד: ד"ר גילת לבני
  • ועד האיגוד: ד"ר יעקב שכטר
COVID-19 בישראל

תמונת התחלואה בקורונה בילדים וצעירים עם מחלת כליה כרונית

תוצאות מחקר של היחידה לנפרולוגיה של הילד ב"שערי צדק": ילדים ומבוגרים צעירים עם מחלות כליה לא סבלו מזיהום קשה יותר בקורונה בהשוואה לילדים ללא מחלות רקע

ילד מאושפז. אילוסטרציה

חולים עם מחלת כליה כרונית (CKD - Disease Kidney Chronic), בדומה לשאר האוכלוסיה, חשופים לנגיף CoV2-SARS מאז התפרצות המגיפה בתחילת 2020. המרכז לבקרת מחלות בארה"ב הגדיר אנשים עם CKD כקבוצה בסיכון גבוה למחלה קשה. מנתונים שנאספו באירופה ובארה"ב עולה כי בקרב מטופלי דיאליזה שיעור התחלואה גבוה יותר מאשר באוכלוסיה הכללית וכך גם שיעור התמותה.

רופאות מהיחידה לנפרולוגיה של הילד במרכז הרפואי שערי צדק בירושלים - ד"ר רחל בקר-כהן, ד"ר ג'ני גויכברג וד"ר אפרת בן שלום -  חקרו את התחלואה בקורונה בקרב ילדים ומבוגרים צעירים הסובלים ממחלות כליה כרוניות. קבוצת המחקר כללה חולים באי ספיקת כליות כרונית וכן ילדים הסובלים מתסמונת נפרוטית ומושתלי כליה, המטופלים בתרופות לדיכוי מערכת החיסון.

מעל 20% מהמטופלים חלו בקורונה בשנה הראשונה של המגיפה (70 חולי קורונה) וביטוי המחלה היה קל ואף אסימפטומטי בחלק מהמקרים. גורמי סיכון להדבקה היו בעיקר בן בית חולה בקורונה ומספר הנפשות המתגוררות בבית. התפקוד הכלייתי נותר יציב בכל המטופלים ולא היה צורך בשינוי בתרופות הקבועות שלהם. 61% מהחולים פיתחו נוגדנים לקורונה, שלושה מטופלים שלא פיתחו נוגדנים חלו בקורונה בשנית לאחר מספר חודשים.

בניגוד לתחלואה העודפת והקשה יותר במבוגרים הסובלים ממחלות כליה כרוניות ומושתלי כליה  שנדבקו בקורונה, ילדים ומבוגרים צעירים עם מחלות כליה לא סבלו מזיהום קשה יותר בקורונה בהשוואה לילדים ללא מחלות רקע.

החוקרות מציינות כי המחקר בוצע לפני שהחל מבצע החיסונים כנגד הוירוס ולפני הופעת זן הדלתא, שגורם תחלואה גבוהה יותר בילדים. עם העלייה בשיעור המחוסנים חלה ירידה בולטת בתחלואה בקורונה במטופלי היחידה לנפרולוגיה ילדים.

נושאים קשורים:  שערי צדק,  מחלת כליה כרונית,  קורונה,  19-COVID,  ילדים,  חדשות
תגובות