תיאור מקרה

תיאור מקרה: מתן חיסון לקורונה במקביל למתן חיסון Tdap

על פי ה-CDC, ניתן לחסן כנגד נגיף הקורונה במקביל למתן חיסונים קיימים אחרים, אך מה קרה כאשר אישה צעירה קיבלה חיסון mRNA לקורונה ובמקביל את החיסון נגד רעלני הטטנוס, הדיפתריה ונגד שעלת?

חיסונים לקורונה (צילום: שאטרסטוק)

השאלה האם יעילות החיסון נגד מחלת הקורונה (COVID-19) מושפעת ממתן של חיסונים נוספים במקביל טרם התבררה די הצורך. המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) העבירו לאחרונה את המלצותיהם, על פיהן ניתן לחסן כנגד נגיף הקורונה במקביל למתן חיסונים קיימים אחרים. המלצות אלו מבוססות על ניסיון העבר עם חיסונים כנגד מחלות אחרות, שהפרופילים החיסוניים ותופעות הלוואי שבעקבותיהם היו דומים בדרך כלל בין אם ניתנו החיסונים במקביל או כל אחד לחוד.

בכתב העת American Journal of Case Reports הציגו החוקרים מקרה בו אישה אסייתית בת 29 קיבלה את המנה הראשונה של חיסון ה-mRNA BNT162b2 כנגד קורונה, ובמקביל קיבלה את החיסון נגד רעלן הטטנוס, נגד רעלן הדיפתריה ונגד שעלת (חיסון ה-Tdap).

חיסוני ה-mRNA BNT162b2 וה-Tdap הוזרקו לשריר הדלטואיד בזרוע שמאל ובזרוע ימין של המטופלת, בהתאמה, ולאחר מכן נערך מעקב אימונוגני. במסגרת מעקב זה הבחינו החוקרים בעיכוב בהתפתחות נוגדנים כנגד חלבון הספייק (S1) של נגיף הקורונה, שהופיעו רק לאחר כשמונה שבועות ממתן מנת החיסון השנייה.

לסיכום, יש להקפיד על המלצות ה-CDC הנוכחיות בכל הקשור לניהול משותף של חיסונים, מלבד במקרים מיוחדים המצדיקים חריגה.

למרות שמתן חיסון ה-Tdap במקביל לחיסון כנגד קורונה הביא לעיכוב באימונוגניות במקרה המתואר, היכולת של חיסון ה-mRNA BNT162B2 לחולל לתגובה חיסונית נאותה לא נפגעה. הסיבה לעיכוב בתגובה החיסונית לאחר מתן משותף של החיסון כנגד קורונה יחד עם חיסונים אחרים אינה ידועה, ויש צורך במחקרים נוספים על מנת להבין אותה לעומק.

נושאים קשורים:  תיאור מקרה,  חיסונים,  קורונה,  19-COVID,  חיסון לשעלת,  חדשות,  מחקרים,  חיסון לקורונה
תגובות
אנונימי/ת
09.08.2021, 09:02

אז עכשיו המחקרים הפכו להיות של אדם אחד?

בושה וחרפה לרמת המחקרים הללו