• יו"ר: פרופ' צחי גרוסמן
  • מזכ"ל: פרופ' יעקב ברקון
  • ועד האיגוד: פרופ' אביב גולדברט
  • ועד האיגוד: ד"ר גילת לבני
  • ועד האיגוד: ד"ר יעקב שכטר
מחקרים - COVID-19

תחזית אופטימית לעתיד הקורונה: תהיה כמו מחלת ילדות קלה

מסקנת מחקר שפורסם ב-Science Magazine: נגיף הקורונה יהיה נפוץ יותר בילדים מתחת לגיל חמש וגם אז, במרבית המקרים, המחלה תהיה דומה להצטננות קלה

לפי מחקר שפורסם שלשום (ג') ב-Science Magazine, יש לצפות שבעתיד מחלת הקורונה אמנם לא תיעלם, אבל כשרוב המבוגרים יהיו חסינים מפניה – אם משום שנדבקו בנגיף או באמצעות התחסנות – הנגיף לא יהיה מסוכן יותר מהצטננות ואז ניתן יהיה לראות ב-Covid19  לא יותר ממחלת ילדות. כיום הנגיף נחשב לסכנה משום שהוא פתוגן לא מוכר שעלול להכריע מערכת חיסונית בוגרת שאיננה מאומנת להילחם בו.

לפי דו"ח המחקר שעליו חתומה ראשונה ג'ני לוין (Jenni Lavine), פוסט-דוקטורנטית מאוניברסיטת אמורי באטלנטה, מדינת ג'ורג'יה בארה"ב, "ילדים מאותגרים ללא הפסקה על ידי פתוגנים, מחוללי מחלות, חדשים להם. זו אחת הסיבות לכך שהם הודפים בצורה טובה יותר את נגיף הקורונה ולכן כבר ידוע שברוב הגדול של המקרים ילדים חולים בקורונה במצב קל. בסופו של דבר, הנגיף יימצא בעיקר בקרב ילדים בני פחות מחמש ויבוא לידי ביטוי בנזלת בלבד, או ללא סימפטומים כלל".

במילים אחרות, אומרת החוקרת, "הנגיף יהפוך לאנדמי כפי שכבר הוערך קודם לכן בדיווחים ובמחקרים אחרים - והפתוגן יופץ באופן מקומי ולעתים נדירות יגרום למחלה קשה".

לדברי החוקרת, "משך הזמן הנדרש כדי להגיע למצב אנדמי תלוי במהירות שבה המחלה מופצת ועד כמה מהר החיסון מופץ, אז למעשה המטרה היא לחשוף את כולם בפעם הראשונה לחיסון כמה שיותר מהר".

הצוות של לוין בדק שישה נגיפים אחרים ממשפחת הקורונה בבני אדם - ארבעה נגיפי צינון, SARS ו-MERS. ארבעת נגיפי הצינון הם אנדמיים והנדבקים בהם מציגים סימפטומים קלים בלבד. הסארס והמרס, שהופיעו ב-2003 וב-2012, בהתאמה, גרמו למחלה קשה אבל לא התפשטו באופן נרחב.

"כל הנגיפים הללו של הקורונה", ציין דו"ח המחקר, "גרמו לתגובה חיסונית דומה, והנגיף החדש דומה יותר לאלה האנדמיים של ההצטננות", מעריך המחקר. כמו כן החוקרים ניתחו מחדש נתוני מחקר קודם, ומצאו כי ההידבקות הראשונית עם נגיף הקורונה של הצטננות מתרחש בעיקר בגילאי 3-5. בגיל מאוחר יותר, הרבה אנשים נדבקים שוב ושוב, משפרים את החסינות שלהם וממשיכים בהפצת הנגיף אבל הם לא נעשים חולים.

לכן, החוקרים צופים עתיד דומה לנגיף הנוכחי - תלוי במהירות שבה יתפשט, בעוצמת ההתפשטות ובמשך הזמן של התגובה החיסונית. אבל יידרשו כמה שנים עד כמה עשורים של הידבקות טבעית עד שהנגיף הזה  יהיה אנדמי.

ללא החיסון, הדרך המהירה ביותר להגיע למצב אנדמי היא גם הגרועה ביותר. המחיר של חסינות האוכלוסייה יהיה כרוך בחולי ובמוות נרחבים. אבל תרכיבי החיסונים משנים את התמונה: ככל שאנשים יהיו חסינים למחלה מהר יותר, כך ייטב. הפצה יעילה של החיסון תוכל לקצר את לוח הזמנים שבסופו הנגיף נהפך אנדמי לשנה, או אפילו לשישה חודשים בלבד, הסבירה לוין. החיסונים, הדגישה, לא ימגרו את הנגיף ככל הנראה, אבל הוא ייעשה "נגיף קבוע בסביבת המחיה שלנו" אך הרבה פחות קטלני. בדיווח על המחקר הזה ב"ניו יורק טיימס" נמסר שמומחים אחרים מעריכים כי התרחיש הזה אכן סביר.

נושאים קשורים:  19-COVID,  מגיפת הקורונה,  חדשות,  מחקרים
תגובות

אנא סיפקו את הקישור למאמר ב-Science Magazine.
ובדרך כלל, חשוב לספק קישורים למאמרים שאתם מזכירים.

אנונימי/ת
16.01.2021, 18:10

https://science.sciencemag.org/content/early/2021/01/11/science.abe6522
ומצופה מרופאה מנוסה שתהיה מסוגלת לבצע חיפוש פשוט