• יו"ר: פרופ' צחי גרוסמן
  • מזכ"ל: פרופ' יעקב ברקון
  • ועד האיגוד: פרופ' אביב גולדברט
  • ועד האיגוד: ד"ר גילת לבני
  • ועד האיגוד: ד"ר יעקב שכטר
מחקרים-נגיף הקורונה

כיצד משפיעה מגיפת הקורונה על בריאות ילדים?

שינויים קצרי טווח בפעילות גופנית ובהתנהגות ישיבה של ילדים בתגובה ל-COVID-19 עלולים להתבצר לצמיתות ולהוביל לסיכון מוגבר להשמנת יתר, סוכרת ומחלות לב וכלי דם בילדים

20.10.2020, 10:49
ילדים ונגיף הקורונה. אילוסטרציה

מגבלות של COVID-19 כגון סגירת בתי ספר ופארקים וביטול שיעורי ספורט ונוער בנוער ברחבי ארה"ב עלולות למנוע מילדים להגיע לרמות מומלצות של פעילות גופנית. מחקר זה בחן את ההשפעות של מגיפת הקורונה על פעילות גופנית והתנהגות ישיבה בילדים בארה"ב. החוקרים מהמחלקה לרפואה מונעת ולפסיכולוגיה באוניברסיטת דרום קליפורניה פרסמו את מחקרם בכתב העת BMC Public Health.

הורים ואפוטרופוסים של ילדים אמריקאים (גילאי 5–13) גויסו באמצעות דגימת נוחות והשלימו סקר מקוון בין התאריכים 25 באפריל - 16 במאי 2020. הסקר כלל הערכה של פעילות גופנית והתנהגות בישיבה של בנם/בתם ביום הקודם למילוי השאלון. המשיבים התבקשו לציין את זמן הבילוי ב-11 סוגים נפוצים של פעילות גופנית ו-12 סוגים נפוצים של התנהגות בישיבה של ילדים.

ההורים דיווחו גם על שינויים ברמות הפעילות הגופנית והתנהגות בישיבה, על פי תפישתם, בין התקופות: טרום COVID-19 (פברואר 2020) לתחילת COVID-19 (אפריל-מאי 2020). בנוסף, הורים דיווחו על מיקומים (למשל, בית/ חצר, פארקים/ שבילים, מכוני כושר) שבהם ילדיהם ביצעו פעילות גופנית והשימוש של ילדיהם בפעילות גופנית מונחית מרחוק.

נתונים שהתקבל על אודות הילדים (N = 211) היו: גיל ממוצע – 8.73 שנים (סטיית תקן 2.58), 53% – מין נקבה, 13% – ממוצא היספני, ייצגו 35 מדינות ואת מחוז קולומביה בארה"ב.

הפעילויות הגופניות הנפוצות ביותר בתקופת COVID-19 המוקדמת היו משחק חופשי/ פעילות לא מובנית (למשל, התרוצצות) – 90% מהילדים, והליכה במרחב הציבורי – 55% מהילדים. בכל יום הילדים היו מעורבים בישיבה של כ-90 דקות לצורכי לימוד וביותר מ-8 שעות ישיבה לטובת פעילות הקשורה לפנאי.

הורים לילדים גדולים יותר (בגילאי 9-13) הבחינו בירידה גדולה יותר בפעילות גופנית ובעלייה גדולה יותר בישיבה לעומת ילדים צעירים יותר (גילאי 5-8) בהשוואת התקופה שלפני המגיפה לעומת תחילתה.

יותר ילדים ביצעו פעילות גופנית בבית או ברחובות השכונה בתחילת המגיפה לעומת התקופה שקדמה לה. כשליש מהילדים השתמשו בהפעלה מרחוק לשיעורי פעילות גופנית במהלך תקופת המגיפה לעומת התקופה שקדמה לה.

החוקרים מסכמים כי שינויים קצרי טווח בפעילות גופנית ובהתנהגות ישיבה של ילדים בתגובה ל-COVID-19 עלולים להתבצר לצמיתות, ולהוביל לסיכון מוגבר להשמנת יתר, סוכרת ומחלות לב וכלי דם בקרב ילדים. תכניות התערבות ומדיניות צריכות להיות מכוונות לקידום פעילות גופנית ולהפחתת ישיבה בילדים במהלך 12 החודשים הקרובים.

מקור:

Dunton, G.F., Do, B. & Wang, S.D. Early effects of the COVID-19 pandemic on physical activity and sedentary behavior in children living in the U.S.. BMC Public Health 20, 1351 (2020). doi.org/10.1186/s12889-020-09429-3

נושאים קשורים:  מחקרים-נגיף הקורונה,  ילדים,  19-COVID,  פעילות גופנית,  זיהומים,  ארה"ב
תגובות