בכירי ארבע קופות החולים, שבמסגרת הקהילה מטפלים ב-97% מכלל חולי הקורונה בישראל, מותחים ביקורת על התנהלות משרד הבריאות, בכתבה הבוקר (ד') של רוני לינדר מ"דה מרקר".
עוד בעניין דומה
על השינוי במדיניות הבדיקות שהביא להוספת אלפי בדיקות ביום של א-סימפטומטיים, כאשר רבים מהם לא היו מתגלים ונכנסים למניין הנדבקים הרשמי אילו מדיניות הבדיקות לא היתה משתנה, אמר נסים אלון, המנכ"ל היוצא של "לאומית": "זה נהיה מטורף. אם ילד נחשף לחולה חיובי בגן – כל משפחתו היסטרית, חושבים שנדבקו, מלחיצים את הרופאים ומקבלים בדיקות. קודם לכן הילד הזה היה נכנס לבידוד והיום דוגמים אותו ואת כל המשפחה. יש לחץ גדול מצד הציבור לבדיקות – חלקן מיותר. 500 החולים של היום לא שווים ל-500 בגל הראשון אלא להרבה פחות מכך. במדינות רבות אחרות באירופה לא בודקים א-סימפטומטיים, למעט מקרים חריגים. אם השר אדלשטיין לא היה משנה את מדיניות הבדיקות, ישראל לא היתה עכשיו ברשימה האדומה של אירופה".
פרופ' נחמן אש, ראש חטיבת הבריאות ב"מכבי": "העומס עלינו בקהילה עצום. מנסים לקיים שגרת רפואה ולא לפגוע בפעילות השוטפת כמו בגל הראשון אולם במקביל היקפי החולים החדשים מתקרבים לשיא הגל הראשון. אני מוטרד מאוד מהעומס המוטל על הסגל שלנו".
ד"ר אפרת וקסלר, מנהלת מרכז השליטה בקורונה ב"מאוחדת": "כשבוחנים את העומס על הקופות, נראה שהגל השני כבר פה ובגדול. הגענו ל-120-130 חולים חדשים הנקלטים בקופה ביום – זהה לשיא באפריל, אבל אז נכנסו לסגר והמספרים התחילו לרדת. אני חוששת שהמבוגרים נמצאים בחוץ וחשופים יותר".
ד"ר דורון נצר, ראש אגף רפואה בחטיבת קהילה ב"כללית", הזהיר: "יש עיכוב בתחלואה הקשה אבל היא צפויה להגיע. ההתפרצות הנוכחית התחילה בבתי הספר. ילדים שוחררו לבתיהם, חלקם לא מילאו אחרי הנחיות הבידוד. ילדים אלו הדביקו את הוריהם ולפעמים גם את סבא וסבתא שפחות שמרו על הנחיות. אם התחזיות הקודרות נכונות – בעוד שבעה-עשרה ימים נראה אותם בבתי החולים. כבר היום יש עלייה במספר החולים הקשים".