מחקר אפידמיולוגי סטטיסטי שבוצע במכון גרטנר יחד עם הטכניון ואוניברסיטאות תל אביב וחיפה, העלה כי ילדים עד גיל 19 רגישים פחות ממבוגרים לנגיף קורונה, בני שלוש-ארבע חולים פחות וילדים שכבר נדבקו - מידבקים פחות. עם זאת, תינוקות עד גיל שנה חולים יותר.
עוד בעניין דומה
התמונה שמציג המחקר, עליו דווח אמש (ד') בערוץ 12, תואמת את תמונת התחלואה העולמית.
צוות המחקר מעריך שבני שלוש-ארבע חלו והצטננו הרבה יותר מבני השנה ולכן גם פיתחו כנראה חיסון לכך. הצטננויות קודמות סיפקו כנראה הגנה חלקית גם מפני נגיף הקורונה החדש, בעקבות היחשפות למחולל ההצטננות שהוא כנראה זן אחר של נגיף קורונה. ילדים מצטננים יותר במיוחד בעונת החורף כאשר הם כבר בפעוטונים ובגני ילדים, בעוד שתינוקות עד גיל שנה לא פיתחו עדיין את החיסון.
אפשרות נוספת שמעלים החוקרים להבדל בתחלואה בין פעוטות לתינוקות בני שנה: ייתכן שבני השנה זוכים ליותר מגע מהוריהם מאשר הילדים הגדולים יותר. אם ההורים נדבקו בנגיף, ייתכן שהדביקו בקלות יתרה את התינוקות.
אתמול גם פורסמו תוצאות בדיקות שנעשו ב"איכילוב" בקרב העובדים הזרים בדרום תל אביב. הוברר שאין באוכלוסיה זאת ולפחות באותו אזור התפרצות משמעותית של קורונה: ב-26.5 התקיימו שם 39 בדיקות, מתוכן תשעה נמצאו חיוביים ו-30 שליליים; ב-31.5 רק שישה נמצאו חיוביים מתוך 56 בדיקות -כל שאר 50 הנדבקים נמצאו שליליים. אתמול, מ-160 בדיקות רק אחד נמצא חיובי לקורונה וכל 159 האחרים נמצאו שליליים לנגיף. כל הנבדקים היו תסמיניים.