ה-WHO הבהיר בסוף השבוע כי נגיף הקורונה עובר דרך טיפות רוק או נזלת בשיעול או התעטשות מאדם לאדם במרחק של מטר. פוטנציאל ההדבקה הוא לרסיסי טיפות בקוטר של פחות מ-μm 10-5. ההעברה הטיפתית יכולה להתרחש בסביבה דרך חפצים או חומרים המכילים אותם.
עוד בעניין דומה
הנגיף איננו שורד זמן רב באוויר לאחר שהאדם שנשא אותו חלף במקום ואדם אחר עבר לאחר מכן באותו מקום.
בהודעה שפרסם ארגון הבריאות העולמי הובהר, כאמור, כי דרך ההדבקה של הנגיף היא טיפתית וישירות מאדם לאדם, במרחק של כמטר. הטיפות המכילות את הנגיף כבדות מכדי לשרוד באוויר. הן צונחות לרצפה או נדבקות למשטחים, אך אינן נשארות באוויר.
ההגנה המקסימלית מפני הידבקות היא: התרחקות של לפחות מטר אחד מאדם לאדם, חיטוי תכוף של משטחים שעדיין עלולים להכיל את רסיסי הרוק והכיח מאדם נגוע והקפדה על חיטוי תכוף של הידיים.
עם זאת, נגיף הקורונה שורד זמן רב על משטחים. הודעת ה-WHO מצטטת סריקה שפורסמה ב-New England Journal of Medicine שפורסמה ב-17 במארס ולפיה ניתן לאתר את הנגיף עד ארבע שעות על גבי משטח נחושת, עד 24 שעות על קרטון ועד שלושה ימים על פלסטיק ופלדת אל חלד. לא נמצאה העברה של הנגיף דרך חלקיקים נישאים באוויר למרחק גדול.
לפיכך, רצוי לבצע חיטוי מפני רסיסים טיפתיים לפני כל מגע עם מתקן משחקים או מכשיר בחדר כושר, מתגים, ידיות, מתגי שלט רחוק, מכשיר סלולרי, מעקות, ברזים, כרטיסי אשראי ודומיהם, שולחנות, צעצועים וחפצים אחרים שאדם אחר, אולי נגוע ונשא, נגע בהם לפני כן. רסיסי הנגיף מתקשים לשרוד על נייר או קרטון מעבר ל-24 שעות וגם לא על בדים.