פורום המתמחים, המייצג את רובם המכריע של הרופאים המתמחים בישראל (מעל 5,000), קרא לפני זמן קצר למשרדי הבריאות והאוצר למצוא לאלתר פתרונות הולמים עבור רופאות ורופאים הורים לילדים קטנים - זאת לאור סגירת המסגרות החינוכיות, בדגש על הגיל הרך.
עוד בעניין דומה
בפורום המתמחים, הפועל במסגרת ההסתדרות הרפואית, מציעים להקים בכל מתקן רפואי (או בסמוך לו) בסדר גודל בינוני עד גדול מסגרת לילדים, שתמוקם באזור המנותק פיזית ממערך האשפוז ותהיה סטרילית לחלוטין. מסגרות אלו יעמדו לרשות רופאי בתי החולים והקהילה כאחד.
בפורום מציינים כי בתי החולים איכילוב, שיבא ובילינסון כבר הקימו מסגרות כאלו בכוחות עצמם, אולם על המדינה לחייב את שאר בתי החולים לאמץ את המודל ולסייע להם כלכלית - בוודאי לבתי חולים קטנים וחלשים יותר כלכלית.
בית החולים סורוקה לדוגמה, ערוך לתת מענה לכ-170 ילדים ב-19 כיתות, בהתאם להנחיות משרד הבריאות, משעות הבוקר עד אחרי הצהריים. הם מקיימים פעילויות מגוונות יחד עם המתנדבים ומקבלים ארוחה חמה.
לפני הכניסה למתחם בודקים חום לכל ילד.
המתמחים דורשים בנוסף להעניק מענקים מיוחדים לרופאים (בבתי החולים ובקהילה) הורים לילדים מתחת לגיל שלוש שהמסגרות האלו אינן מתאימות עבורם, כדי לאפשר רכישת שירותי בייביסיטר, וזאת בהמשך לדרישה שהעבירה לאחרונה הנהגת ההסתדרות הרפואית.
יו"ר פורום המתמחים, ד"ר אלה קיטרוסר, אמרה: "הרופאות והרופאים נמצאים בקו הראשון של המאבק בקורונה ועל מדינת ישראל להתגייס ולסייע בכל הכלים שעומדים לרשותה על מנת להקל עליהם ולאפשר להם טיפול הולם בחולים, לצד שמירה ככל הניתן על שגרת חייהם של בני משפחתם".
קיטרוסר קראה גם לחזק את המיגון של הצוותים הרפואיים ולהצטייד במלוא הציוד הדרוש: "לא יעלה על הדעת שיפקירו דווקא את מי שנמצא בחזית".