סקר ארצי שערך משרד הבריאות באמצעות שאלון בקרב מדגם של 639 משתתפים בגילאי 67-20 העלה כי צריכת הנתרן היומית בישראל גבוהה מאוד בהשוואה למומלץ. צריכה גבוהה של נתרן (מלח המצוי בפריטי מזון) גורמת ליתר לחץ דם המעלה סיכון לשבץ מוחי, למחלות קרדיווסקולריות, לאי ספיקת כליות ואחרות.

ממצאי הסקר המוצגים היום (ב') בכנס השנתי של איגוד רופאי בריאות הציבור העלו: הצריכה הממוצעת בישראל מוגזמת: 9.57 גרם מלח ביממה כאשר הפרשת הנתרן מגיעה ל-3,831 מ"ג. גברים צרכו יותר מנשים (4,362 מ"ג לעומת 3,381 מ"ג אצל הנשים). אצל משתתפי הסקר שמשקל גופם היה מעל 90 ק"ג, הפרשת הנתרן הגיעה ל-4,704 מ"ג, ובמי שמשקל גופו עד 60 ק"ג – 2,992 מ"ג.

הצריכה המומלצת לפי תכנית משרד הבריאות היא להגיע ליעד של עד 6 גרם מלח ביום או פחות עד שנת 2020. התכנית להפחתת צריכת הנתרן הופעלה עוד ב-2013 אבל מתברר שעדיין לא חל בה שינוי.

את הסקר ערכו ד"ר רבקה גולדשמיט וצוותה במחלקה לתזונה במשרד הבריאות. המשתתפים עברו בנוסף לשאלון שנתבקשו למלא גם בדיקות דם, שתן ודופק.