הפרוטוקולים הטיפוליים של American Heart Association ו-American Stroke Association כוללים המלצות לביצוע כריתת קריש במקרים מסוימים של שבץ מוחי חריף. הבטיחות והיעילות של פעולה זו בילדים אינן ידועות.
עוד בעניין דומה
במאמר הנוכחי מובא תיאור מקרה של ילדה בת 8, המטופלת בנוגד הקרישה Novalung, שפיתחה תסמיני שבץ חריף בשני מקרים שונים. בדיקת טומוגרפיה ממוחשבת הראתה כי קיים קריש בכלי דם פרוקסימלי, שהוצא על ידי שימוש במכשיר Trevo ללא סיבוכי דמם.
הערכת המטופלת לאחר ביצוע הפעולה הראתה ירידה בסולם ה-NIHSS מ-10 ל-4 לאחר השבץ הראשון ומ-12 ל-7 לאחר השבץ השני. האינדיקציות לביצוע כריתת קריש וההשפעה המיטיבה על החולה תואמות לדיווחים קודמים של ביצוע כריתת קריש בילדים.
עם זאת, יש לציין כי קיימת הטיית פרסום והטרוגניות רבה של המקרים המדווחים, המונעים הסקת מסקנות ברורה לגבי בטיחות ויעילות הטיפול.
מתוך ציפייה שעדכונים לפרוטוקולים לטיפול בשבץ במבוגרים יגרמו לרופאים מטפלים לשקול כריתת קריש בילדים, כותבי המאמר גיבשו פרוטוקול מוסדי לביצוע כריתת קריש. כותבי המאמר סבורים שגיבוש פרוטוקולים מוסדיים לפני ביצוע הפעולה בילדים יכולים לשפר את בטיחותה.
מקור:
Buompadre, M.C. et al. (2016) Pediatric Neurology. (66), 21.