סקר שהוצג בשבוע שעבר בכנס איגוד רופאי הילדים מעלה, כי 89% מהורי הילדים עד גיל 6 נוהגים לחסן את ילדיהם באופן מלא וכי 70% עושים זאת ללא לבטים והיסוסים. את הסקר, שהוזמן על ידי הר"י ואיגוד רופאי הילדים, ביצע מכון "גיאוקרטוגרפיה" בקרב 360 הורים.
עוד בעניין דומה
עוד עלה מהסקר, כי 82% מההורים שהשתתפו בו מכירים ביתרונות החיסונים, העולים על החסרונות. רק 2% מהילדים לא חוסנו כלל ו-9% חוסנו חלקית.
באשר ללבטים והיסוסים עלה, כי 16% מהם מתעוררים בשל חיסונים נגד שפעת, 5% בשל חיסונים נגד פוליו ופפילומה , 4% בשל חיסון לאבעבועות ו-2% בשל חיסון לרוטה. לעומת סקר קודם שנעשה ב-2008, נרשמה ירידה בשיעור ההורים שמתנגדים לחיסון נגד אבעבועות, אבל נרשמה עלייה בהתנגדות לחיסוני שפעת, פוליו ופפילומה.
הסקר גם מצא, כי 25% מההורים משתתפי הסקר סבורים שהילדים מקבלים יותר חיסונים משצריך.
בנוסף, נמצאה ירידה באמון שמעניקים ההורים להמלצות רופאי ילדים ואחיות בנוגע לחיסונים, בהשוואה לתוצאות שנרשמו ב-2008. בקרב היהודים, שיעור האמון ירד מ-79% ל-72% ובקרב הערבים הוא ירד מ-97% ל-75%. כ-60% מההורים אמרו כי נחשפו למידע שמופץ באינטרנט לפיו חיסונים עלולים להזיק לבריאות הילדים. זוהי עלייה ב-10% לעומת הסקר הקודם.
פרופ' אלי סומך, יו"ר איגוד רופאי הילדים ומנהל חטיבת הילדים במרכז הרפואי "וולפסון", אמר ל"ישראל היום" בהקשר לממצאי הסקר: "אנו רואים שלמרות החשיפה למידע שיכול להטעות הורים, נשמרת עדיין בישראל רמת התחסנות גבוהה. עם זאת יש נטייה להורים רבים לייחס לחיסון עצמו אירועים שקרו בסמוך ולפני מועד החיסון עצמו. זה מה שיוצר חוסר ביטחון אצל ההורים".
עוד אמר פרופסור סומך: "אכן, על פי ממצאי הסקר יש כרסום באמון הציבור ברופאים והוא חלק מנטייה כללית לתת פחות אמון בממסד. אחד האמצעים לשיקום האמון הוא בהסברה ישירה להורים שתינתן על-ידי רופאי הילדים. רופא שמשכנע וגם נותן דוגמא אישית, יכול למנוע שחיקה במעמדם של החיסונים".