רוב הילדים והנערים (גילאי 9 עד 17) בימינו אינם מסוגלים לרוץ מהר כמו הוריהם כשהיו באותו הגיל – כך עולה ממטה-אנליזה גלובלית, שממצאיה דווחו השבוע בכנס השנתי של איגוד רופאי הלב האמריקאי.
עוד בעניין דומה
בממוצע, גילה המחקר, נערים הרצים 1 מייל (1.6 ק"מ) בימינו יעשו זאת ב-90 שניות לאט יותר מהזמן הממוצע שלקח להוריהם כשהיו באותו הגיל, כלומר לפני כ-30 שנה. הממצאים מעלים, כי הכושר הגופני ירד למעשה ב-5% בכל עשור מאז 1975. "זו הפעם הראשונה שבה ניתן להצביע באופן מדיד על שיעור הירידה בכושר הגופני הממוצע של ילדים ונוער שהתרחשה בכל העולם", הדגישו החוקרים.
הממצאים מבוססים על ניתוח של יותר מ-50 עבודות מחקר שונות שנעשו ברחבי העולם בין 2010-1964, לגבי הכושר הגופני של ילדים ונערים (בנים ובנות) – במטרה להעריך את הסיבולת הגופנית שלהם ואת בריאות הלב וכלי הדם. אוכלוסיית המחקר כללה מעל 25 מיליון ילדים מ-28 מדינות ברחבי העולם.
עורכי המחקר ציינו לדוגמא תוצאות מבחני כושר גופני שנעשו בשנים האחרונות בסין. התברר, שתלמידי בתי הספר שם נעשו אטיים יותר ובעלי משקל רב יותר לעומת בני גילם לפני שני עשורים. כמו כן, במבחני כושר גופני השוואתיים שנערכו לפני שלוש שנים בארה"ב עלה, כי סטודנטים במכללות רצו 1,000 מטר בזמן אטי יותר - בערך 14-15 שניות לעומת הממוצע לפני עשור; בקרב בנות שרצו 800 מטר – הזמן הממוצע היה אטי יותר בכ-12 שניות לעומת הזמן הממוצע לפני כעשור.
המסקנה הכוללת אליה הגיעו החוקרים היא, כי הילדים בימינו מצוים בכושר גופני נמוך ב-15% מזה של הוריהם כשהיו באותו הגיל. רופא הילדים ד"ר סטיבן דניאלס מאוניברסיטת קולורדו, המשמש כדובר ארגון רופאי הלב, תלה את הממצאים בכך ש"הילדים בימינו פחות פעילים מבחינה גופנית בהשוואה לדור הקודם".
ארגון הבריאות העולמי העריך לא מכבר שכ-80% מילדי העולם אינם עוסקים בפעילות ספורט במידה מספקת לשם שמירה על הכושר הגופני והבריאותי שלהם. באחרונה הומלץ שכל ילדי בתי הספר מגיל 6 ומעלה יחויבו לבצע מדי יום שעה של פעילות גופנית.