• יו"ר: פרופ' צחי גרוסמן
  • מזכ"ל: פרופ' יעקב ברקון
  • ועד האיגוד: פרופ' אביב גולדברט
  • ועד האיגוד: ד"ר גילת לבני
  • ועד האיגוד: ד"ר יעקב שכטר
חדשות

התפרצות נגיפית בקיץ: מקרי קדחת מערב הנילוס התגלו בישראל

בקיץ שעבר דווח בישראל על 101 חולים. המחלה בדרך כלל קלה, דמוית שפעת, אבל עלולה להסתבך לדלקת מוח

משרד הבריאות הודיע בסוף השבוע כי "החלה פעילות נגיף קדחת מערב הנילוס לקיץ 2013". בהודעה נמסר כי מהחודש שעבר (מאי) כברו דווח על ארבעה מקרים של קדחת הנילוס מערב הנילוס שנתגלו בישראל. אחד מהם אובחן ושלושת האחרים הוגדרו כ"משוערים". בשנת 2012 דווח למשרד הבריאות על 101 חולים.

בעקבות זאת פורסמו המלצות לציבור לנקוט אמצעים למניעת עקיצות יתושים. בין השאר: שימוש בתכשירים דוחי יתושים, התקנת רשתות לחלונות ולבוש מתאים. הציבור נקרא לדווח לרשות המקומית על מטרדי יתושים ומאגרי מים פתוחים שיכולים להוות מדגרה ליתושים.

מחולל קדחת מערב הנילוס (West Nile Fever) הוא נגיף. המחלה מועברת לבני האדם ולבעלי חיים שונים בעקיצת יתוש הניזון מעופות נגועים. בדרך כלל מדובר במחלה קלה, דמוית שפעת, החולפת מאליה. תסמיניה: חום, כאבי ראש, חולשה, כאבי פרקים ושרירים, דלקת בלחמית העין, פריחה ולעיתים בחילות ושלשולים.

בכ-10% מהחולים המחלה קשה, עם סימנים נוירולוגיים המתאימים לדלקת עצבה או דלקת מח חדה. תקופת הדגירה (התקופה שחולפת מרגע העקיצה ועד להתפתחות סימני המחלה) במרבית המקרים היא שבוע עד שבועיים. במקרים בודדים - היא עלולה לפרוץ בתוף שלושה ימים או עד שלושה שבועות.

מניעת מפגעי היתושים והתגוננות בפני העקיצות הן אבני היסוד למניעה יעילה של תחלואה, מסר משרד הבריאות. יש לנקוט באמצעי ההתגוננות בשעות החשיכה, שהן שעות הפעילות של היתושים.

נושאים קשורים:  חדשות,  משרד הבריאות,  קדחת מערב הנילוס
תגובות