בשלושה מחקרי קוהורט, שנערכו בבית-הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד, ושבהם השתתפו 120,877 גברים ונשים שלא סבלו ממחלות כרוניות, ושבזמן הצטרפותם למחקר לא סבלו מהשמנת-יתר, נבחן הקשר בין צריכה של מזונות מסויימים לבין השמנה.
עוד בעניין דומה
המשקל נמדד כל ארבע שנים, והשינוי תוקנן לגיל, למין, ל-BMI התחלתי (בכל תקופה) ולמדדים אחרים שקשורים לאורח-חיים. תקופת המעקב בשלושת המחקרים היתה 1986 - 2006, 1991- 2003 ו-1986 - 2006.
בכל תקופה של ארבע שנים, העלו המשתתפים במשקלם, בממוצע, 3.35 פאונד. בבחינת הקשר לכמות שנצרכה ממזונות מסויימים, נמצא שהקשר הישר החזק ביותר לעלייה במשקל היה צריכה של חטיפי צ'יפס (1.69 פאונד), תפוחי-אדמה (1.28 פאונד), משקאות ממותקים (1.00 פאונד), בשר אדום לא-מעובד (0.95 פאונד) ובשר אדום מעובד (0.93 פאונד). הקשר ההפוך החזק ביותר היה לצריכה של ירקות (0.22- פאונד), דגנים מלאים (0.37- פאונד), פירות (0.49- פאונד), אגוזים (0.57- פאונד) ויוגורט (0.82- פאונד).
קשר נמצא גם בין השינוי במשקל לבין פעילות גופנית, שתיית אלכוהול, עישון, הפסקת עישון, משך השינה ומשך הצפייה בטלוויזיה.
ערכה: ד"ר דורית שנון
מקור: